Praktische informatie haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Het is een individueel traject, je volgt de sessies dus niet in een groep. Maar haptonomische zwangerschapsbegeleiding doe je wel altijd met zijn tweeën. Dus de moeder én de vader. Ook andere oudercombi’s zijn natuurlijk meer dan welkom. En in overleg mogen zelfs broertjes en zusjes meekomen. Ik stem het traject af op jullie wensen.

Opbouw sessies

Iedere sessie duurt ongeveer één uur. We beginnen altijd met wat koffie, thee of water, zodat jullie rustig kunnen vertellen hoe het met jullie gaat op dat moment. Vervolgens kijk ik naar de houding van de moeder en geef ik waar nodig tips. Daarna leer ik jullie iets nieuws. Bijvoorbeeld contact maken met je kindje of een houding om de weeën op te vangen. Daarna blikken we even vooruit naar de tijd tot de volgende sessie en stip ik nog wat aandachtspunten aan voor we afronden. Het is geen zwangerschapsgym, maar het is wel handig als je makkelijk zittende kleding aan hebt. Om contact te kunnen maken met je baby, werk jij als moeder in je blote buik. Houd hier dus rekening mee.

Planning sessies

We beginnen met een kennismakingsgesprek om te kijken of haptonomische zwangerschapsbegeleiding iets voor jullie is. Dit gesprek vindt plaatst rond de 20e week van de zwangerschap. We kijken samen hoeveel sessies er passend zijn: meestal zijn dat zeven sessies vanaf de 20e week tot aan de bevalling en nog drie sessies vanaf vier weken na de geboorte van jullie baby. Als je eerder vragen hebt, kun je me natuurlijk altijd bellen. Hoewel ik het traject afstem op jullie persoonlijke situatie, zit er wel een vaste opbouw in.

Prijs

De prijs per sessie is  € 80,-.

Locatie

Alle sessies vinden plaats in mijn praktijk. Op het adres: Amsterdamseweg 43a 3812 RP Amersfoort