NA DE BEVALLING

En dan is het zover: jullie zijn ouders! Je kunt je baby vasthouden, knuffelen, bewonderen en nog maar eens al die vingertjes en teentjes tellen. Maar het is ook zoeken. Ontdekken hoe zo’n baby nou werkt en vooral ook wennen aan een nieuw ritme en aan de verantwoordelijkheid die jullie nu samen dragen. Ook tijdens deze fase begeleid ik jullie.

EVALUEREN

We kijken terug op de bevalling. Hoe hebben jullie die ervaren? We bespreken hoe het gaat met jullie als gezin en waar jullie tegenaan lopen. Hoe gaan eventuele broertjes en zusjes om met de nieuwe huisgenoot? En wat doe je als het die eerste weken niet direct heel soepel loopt? Je kunt alles bespreken en ik help je waar ik kan.

JE BABY AANRAKEN

Ook in deze fase leg ik uit hoe je contact maakt met je baby. Voor je baby zijn aanrakingen een eerste levensbehoefte. Zeker in die eerste periode na de bevalling. Hij of zij heeft jou namelijk 9 maanden letterlijk om zich heen gevoeld, dan kun je je voorstellen dat het echt wel even wennen is om helemaal alleen in een bedje of een box te liggen. Kleine baby’s kun je niet verwennen met aandacht, dus knuffel je kindje en laat voelen dat jullie er zijn.