Je bent zwanger. Gefeliciteerd! Dit is een heel bijzondere tijd. Al ervaar je dat misschien niet altijd zo door ochtendmisselijkheid, vermoeidheid en alle andere zwangerschapskwalen. Jij en je partner zijn een heel nieuwe fase ingegaan: jullie zijn vader en moeder! Nu nog van de baby in je buik, straks van de baby die je in je armen houdt. Ook als jullie al een kindje hebben, breekt er een nieuwe fase aan. Ineens zijn jullie ouders van twee. Of drie.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Er gaat een hoop veranderen. In je leven, maar ook in je lijf. Jij bent, net zoals iedereen, vast ook druk met duizend-en-één dingen. Werk, leuke dingen doen met vriendinnen, huishouden, meubeltjes uitzoeken voor de babykamer en toch nog dat ene leuke rompertje kopen, ook al heb je er al 30. Maar sta je in al die hectiek weleens echt stil bij wat er allemaal gebeurt? Hoe je lijf verandert? Dat er straks ineens een persoontje bij jullie in huis woont?

Samen met je partner

Met haptonomische zwangerschapsbegeleiding help ik jullie hierbij. Jullie, ja. Want haptonomische zwangerschapsbegeleiding doe je als ouders samen. In individuele sessies leer ik jou hoe je je baby het beste in je buik kunt dragen. Ik noem dat trouwens heel ouderwets schoot. Je schoot is tijdens jouw zwangerschap de wieg waar jij je kind in ronddraagt. Tijdens de sessies leer ik jullie ook hoe je contact maakt met je kindje. En ik bereid jullie voor op de bevalling en op de eerste tijd na de geboorte van je kindje.

Tijdens de zwangerschap

De eerste sessies plannen we in het tweede trimester van je zwangerschap. We richten ons dan vooral op je veranderende lijf en hoe je daar zo goed mogelijk mee omgaat. Daarnaast gaan jullie leren contact te maken met jullie kindje. En er is ruimte om te bespreken wat de zwangerschap met jullie en jullie relatie doet.

Lees meer

Voorbereiding op de bevalling

Naarmate je zwangerschap vordert, ga ik je voorbereiden op de bevalling. Ik geef je tips en trics voor tijdens de bevalling, bijvoorbeeld houdingen om de weeën op te vangen. Daarnaast help ik je bedenken wat je nodig hebt om ontspannen te kunnen bevallen. Contact maken met je baby blijft een vast onderdeel van de sessies.

Lees meer

Na de bevalling

De laatste sessies plannen we na de geboorte. Er is ruimte om te bespreken hoe jullie de bevalling en de eerste weken met jullie baby ervaren hebben. En ook tijdens deze sessies is liefdevol in contact zijn met je baby een belangrijk onderwerp.

Lees meer