Voor vaders

Het is voor jou vast ook niet makkelijk, zo’n vrouw of vriendin die bol staat van de hormonen, maar laten we eerlijk zijn: zij doet hier het echt zware werk. Zij levert deze negen maanden een topprestatie: ze stoomt jullie baby in een veilige omgeving klaar voor het leven, geeft hem of haar 24/7 te eten, draagt dat steeds groter (en zwaarder!) wordende kindje en neemt dagelijks met veel liefde een aantal trappen in de ribben in ontvangst. En dan heb ik het nog niet eens over de bevalling gehad.

Je zwangere vrouw helpen

Hoewel het misschien best wel prettig klinkt dat zij het zware werk doet, kun je als partner van een zwangere vrouw toch vaak het ik-stond-erbij-en-ik-keek-ernaar-gevoel krijgen. En hoewel je deze enorme taak niet van haar kunt overnemen, kun je haar gelukkig wel ondersteunen.
Tijdens de bevalling, maar ook tijdens de zwangerschap.

Tijdens de sessies van de haptonomische zwangerschapsbegeleiding leer ik je hoe je de moeder van jullie baby kunt helpen. Hoe je haar helpt om goed te staan bijvoorbeeld. Hoe je haar kunt ontlasten. En, als het eenmaal zo ver is, hoe je haar kunt helpen om de weeën en de uiteindelijke bevalling zo goed mogelijk te doorstaan.

Contact maken met je baby

Daarnaast help ik jou om ook al voor de geboorte contact te maken met jullie baby. Want in ruil voor alle nadelen van zwanger zijn, krijgt je vrouw of vriendin wel dat eerste schopje cadeau. Dat gevoel van nooit alleen zijn, maar altijd met een bondgenoot – of twee – in je buik. Dat kan als vader of andere moeder ook weleens jammer zijn. Maar ook jij kunt door de dikke buik van je vrouw of vriendin heen al contact maken met je baby. Kennismaken met hem of haar. En zelfs al een beetje met je kleintje spelen. Wat gebeurt er als ik mijn hand hier leg? En wat gebeurt er als ik praat tegen de buik?

Samen klaar voor het ouderschap

Ik laat het je allemaal zien. Iedere sessie leer ik jullie samen iets nieuws. En iedere sessie bespreek ik hoe jullie de zwangerschap ervaren. Precies, jullie. Ik wil het niet alleen van de moeder weten, ik hoor het ook graag van jou. Daarom is het belangrijk dat ook jij iedere sessie erbij bent. Zodat jullie straks samen klaar zijn voor het ouderschap.